viernes, 27 de noviembre de 2015

Estimular la creativitat

Quan els nens dibuixen la seva, la seva visió del món, encara que sigui a través de quatre traços sense cap ordre i de diversos colors, però és molt important no intentar corregir ni imposar regles o tècniques de dibuix. Precisament en aquests gargots expressen la seva espontaneïtat i naturalitat, aspectes que cal respectar per no limitar la seva creativitat.

Les activitats gràfiques i plàstiques representen un llenguatge per a la qual nens, una forma de canalitzar el que veuen i senten a través del qual desenvoluparan les seves habilitats motrius i que li donaran més llibertat d'expressió. A més, el contacte amb diferents materials estimularà les seves idees i la seva expressivitat al oferir diferents opcions d'experimentació: llapis de cera, guixos, retoladors, pintures al tremp ... el paper també és important ja que el seu format, mida o color aniran a determinar els límits dels nens pel que fa al dibuix. La textura determinarà el tipus de llapis que el nen utilitzarà.
Si observem que el nen té un interès especial pel dibuix se li pot orientar sobre algunes tècniques, oferint diferents materials perquè els provi. Si encara no veiem aquest interès podem estimular o ajudar-los a què desenvolupin la seva percepció, la seva emoció i intel·ligència. La potencialitat creativa que té un nen és enorme però no sempre se sap reconèixer ni detectar i per tant no l'hi ofereix l'oportunitat de posar-les en pràctica.

Más información: guíainfantil

No hay comentarios:

Publicar un comentario