miércoles, 14 de agosto de 2013

Estimulant la creativitat amb l'elaboració de còmics (Toondoo)


ToonDoo és una coneguda eina per dissenyar, crear i compartir còmics. És una eina educativa amb grans possibilitats a l'aula ja que és fàcilment adaptable a qualsevol matèria i tema. A Educa con TIC, es va publicar un magnífic article sobre l'eina ToonDoo en el qual hi ha àmplia informació molt interessant de llegir. És important aprofitar aquest tipus d'eines motivadores que, a més, activen i potencien la creativitat dels nostres alumnes.


Com utilitzar-ho

Accedim a la web "ToonDoo" i ens registrem com usuaris en la secció "free" completant les dades habituals. Podem començar a crear el nostre primer còmic fent clic a "Create" situat a la part superior dreta de la web. S'obre una finestra nova amb les opcions de les vinyetes, triem la plantilla que ens interessa i continuem. Accedirem a l'escriptori on trobarem totes les eines necessàries per dissenyar el còmic. Per afegir elements hem de clicar i arrossegar cap a la plantilla el personatge, fons, text, etc. que vulguem incloure. Les opcions són les següents: Characters (personatges), backgrounds (fons), Props (accessoris), Texts (textos, entrepans), Brushmen, Special (elements especials), Open clipart (elements per temàtiques), i My Gallery (la meva galeria ).
Per guardar la feina feta, trobareu una pestanya a la part superior esquerra:


Una vegada introduïm un element en la vinyeta el podem editar (girar, canviar mida, eliminar, etc.) amb les eines situades a la part inferior, a la barra horitzontal. Aquesta és la captura de pantalla de l'escriptori de TooDoo (la barra d'eines dels elements pot aparèixer a la part superior segons el tipus de vinyeta seleccionada).

En aquest exemple de vinyeta curta i llibre, podeu fer-vos una idea del que es pot arribar a elaborar. És molt ràpid i senzill, a més de potenciar l'ús de la llengua anglesa, motiva a la canalla a descobrir per ells mateixos el funcionament d'aquesta eina, potenciant el desenvolupament de l'autonomia i iniciativa personal, i l'aprendre a aprendre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario